Produktet:

Vores første test i denne kategori bliver et CM.023 el gevær fra den kinesiske producent Cyma. Dette gevær ligger i den absolut billigste ende af skalaen. Geværet er batteri drevet, har justerbar hopup og justerbart skæfte. Modellen er en kopi af det berømte MP5 maskin gevær som blev udviklet af Tyske Heckler og Koch i 1960. Gevær modellen er den dag i dag, et af de mest benyttede maskingeværer og bruges bl.a. af diverse special styrker og politi i mange lande.

CYMA Airsoft

Emballage:

Geværet leveres i en lidt kedelig brun emballage. Cyma kalder geværet for CM.023. Dette skyldes sikkert at Cyma ikke har har betalt licens på MP5A5 modellen og derfor ikke må kalde den dette navn.

CYMA CM.023 MP5A5 AEG softgun

Pakkens indhold:

Pakken indeholder et CM.023(MP5A5) elektrisk softgun gevær, 1 stk 7,2V 270 mAh NiCd batteri, 1 stk 7,2V 250 mAh 220V oplader, 1 stk 20 skuds almindeligt magasin, 1 stk 110 skuds HiCap magasin, 1 stk rødpunkt sigte, en lyddæmper, et par beskyttelses briller, en speedloader, en bærerem, en lille pose med 0,12 gram BB kugler, en rense stok, en lille stjerne skruetrækker og en manual på Engelsk. Pakken indeholder altså en stor  mængde ekstra udstyr og alt hvad man har brug for at komme i gang medfølger i dette sæt.

Cyma CM.023 indhold

 

Første håndsindtryk:

Geværet føles ret tungt, men er lavet af plastik, så der må være indstøbt metalvægte i geværet. Finishen på geværet er ret flot selvom det er lavet af plastik. Skæftet er beklædt med en blød gummi kappe. Længden på skæftet kan justeres ved tryk på en knap. På siden af geværet findes en udvendig hopup justering som er nem at komme til. Geværet har en standard 20mm R.I.S bro til montage af rødpunkt sigtet. På siden af geværet findes en metal knap til at skifte mellem, afsikret tilstand, enkelt skuds tilstand eller fuld automatisk  tilstand.

Cyma CM.023

Tekniske Data:

Længde: 650 mm (med kolben i bund)

Vægt: 1800 gram

Udgangshastighed: ca 75 m/s med 0.12 gram kugler

Magasin kapacitet: 1 x 20 + 1 x 110 skud

Hopup type: Justerbar

Skæfte: Justerbar længde

Materiale: Plastik

Anbefalet kuglevægt: 0.12 – 0.20 gram

Andet: Semi/Fuld automatisk

Producent:  Cyma

Udsalgspris: 299,- kr inkl. moms

Geværet i brug:

Ifølge manualen skal batteriet til geværet oplades i 12 timer første gang før geværet tages i brug. Efterfølgende opladninger tager 7-8 timer. Opladeren er en 220V type med et “fladt” stik som desværre ikke passer i de nyeste former for stikkontakter og stikdåser. Efter opladning monteres batteriet i front skæftet på geværet. Det almindelige 20 skuds magasin lades med den medfølgende speedloader. HiCap magasinet lades ved at åbne en lille klap i toppen af magasinet og hælde kugler i indtil det er fyldt op. Herefter monterer man magasinet på geværet og drejer en del omgange på hjulet i bunden af magasinet indtil fjederen føles stram. Rødpunkt sigtet monteres med et par plastik skruer på R.I.S broen ovenpå geværet. Sigtet har en kraftig lysende rød plet som tændes ved at dreje på knappen ovenpå sigtet. Det røde lys gør at den øverste del af glasset i sigtet bliver lidt uklart, men man kan jo ikke forvente en helt masse da et professionelt rødpunkt sigte koster 2-4 gange så meget som hele denne gevær pakke. Plastik lyddæmperen kan monteres hvis man har lyst, da det kun er en pynte genstand. Alt i alt er softgun geværet nemt at gå til og det hele fungerer uden problemer.

 

Perfomance test:

Cyma  har ikke opgivet geværets udgangs hastighed,så vi tester udgangs hastigheden med 0.12 og 0.20 grams kvalitets kugler og en chronograf.

Udgangs hastighed med 0.12 gram kugler:     55,6 m/s –     180 fps –     0,3 Joule

Udgangs hastighed med 0.20 gram kugler:     41,6 m/s –     134 fps –     0,16 Joule

RPS (skud pr. sekund) med  0.20 gram kugler:   9,5 skud pr sekund i fuldautomatisk mode

 Det testede gevær ligger altså en del under den forventede udgangshastighed på ca 75 m/s.

Præcisions test:

Vi tester geværets præcision ved 5 meter på skydebane med 10 skud. Der er brugt 0.20 grams kugler til testen. Testen forgår med støtte på et fast underlag. Testen skal ikke tages for bogstaveligt, da den afhænger meget af skyttens færdigheder. Vi arbejder på at få lavet en fast test anordning hvor geværene kan være fuldstændig fastmonteret til kommende tests, hvilket vil give et mere nøjagtigt test resultat. Som det kan ses ligger skudene lidt lavt på skiven, men det kan nemt rettes op ved at justere lidt på hopup knappen.

 

 

Plusser:

Masser af ekstra udstyr medfølger

Lav pris

2 magasiner

Minusser:

Holdbarhed ??

Plastik gearbox

 

Konklusion:

Til 299,- kr får man en komplet elektrisk gevær pakke med alt hvad man har brug for til at komme i gang. Alene rødpunkt sigte, speedloader og beskyttelses briller koster normalt omkring 150,- kr. Geværets svage punkt er gearboxen som er med plastik tandhjul, hvilket den er på alle geværer i denne prisklasse. Dette giver en begrænset holdbarhed på geværet, men hvis du bruger geværet fornuftigt burde der ikke være de store problemer. Dette vil sige at man ikke skal affyre et helt magasin ved bare at holde aftrækkeren i bund, afskyd små salver som man ville gøre med et rigtigt gevær. Hvis magasinet er tomt eller hvis der sidder kugler fast i løbet, så stop omgående med at skyde og genlad magasinet eller rens løbet med rensepinden. Hvis du bare fortsætter med at skyde i den tro at kuglerne nok skal komme ud, så brænder du gearboxen af og geværet er ødelagt.  Vi giver softgun geværet en score på 90% på grund af den lave pris og den store udstyrs pakke. Et fint nybegynder sæt til en meget lav pris for dem som gerne vil afprøve softgun leg uden at skulle ofre en masse penge. Geværet er selvfølgelig ikke egnet til seriøs hardball kamp hvor priserne starter ved omkring 1000,- kr  for de allerbilligste Kina modeller.

Geværet er venligst udlånt af  www.e-tech.dk 

 

Disclaimer:

Vores tests bør ikke anvendes som købsguider, da vi ikke kan tage ansvar for evt. misforståelser eller fejl i testen. Vi henviser derfor  læserne til at  indhente yderlige information, samt læse andre reviews inden en købsbeslutning. Softguntest.dk tager intet ansvar for fejlkøb eller lignende pga. af vores tests. Softgun våben er omfattet af våbenloven og må kun købes og anvendes af personer over 18 år.