Produktet:

Den første Co2 drevne softgun pistol som vi tester er Jericho 941 BAX fra den franske producent Cybergun. Softgun pistolen er semi automatisk, uden blowback og med Cybergun’s eget BAX hopup system.

Softgun pistolen er en kopi af den Israelske Jericho pistol som b.la. anvendes af  det Israelske politi. 

 

Emballage:

Pistolen leveres i en pæn og solid grålig indpakning med de vigtigste specifikationer trykt på forsiden.

 

Pakkens indhold:

Pakken indeholder en Jericho 941 Bax pistol, et 15 skuds Co2 magasin, en lille pakke 0,20 grams kugler, en manual på Engelsk og en umbraco nøgle til at udskifte Co2 patronen med. Der medfølger ikke Co2 patron, så husk at købe nogle af dem.

 

Første håndsindtryk:

Pistolen ser meget realistisk ud og har en god vægt. Pistolen er lavet i ABS plast med metal yderløb og har en utrolig flot finish. Det originale Jericho logo fra den Israelske våben fabrik er trykt på siden af pistolen med hvide bogstaver. Der er indhakket serienummer som på en rigtig pistol. Pistolen føles rigtig lækker at have i hånden og er utrolig flot og naturtro. På den ene side af pistolen kan man se at den er fremstillet af den Taiwanesiske softgun producent KWC. Pistolen har et fornuftigt sigtekorn med 2 hvide prikker på bagsigtet og der er en velfungerende sikringsknap på siden som nemt kan betjenes med tommelfingeren.

 

Tekniske Data:

Længde: 205 mm

Vægt: 750 gram

Udgangshastighed: 100 m/s med 0.20 gram kugler

Magasin kapacitet: 15 skud

Hopup type: BAX

Materiale: plast/metal

Anbefalet kuglevægt: 0.20 – 0.30 gram

Power range: 40 meter med 0.20 gram kugler

Skud kapacitet pr 12gram Co2 patron: mere end 200 skud

Producent:  Cybergun

Udsalgspris: 499,- kr inkl. moms

Pistolen i brug:

Magasinet udløses nemt med knappen på siden af pistolen. Magasinet er tungt og giver en god balance i pistolen. Magasinet skal monteres med en Co2 patron og dette foregår ved at skrue den runde plastik prop i bunden af magasinet ud med den medfølgende umbracho nøgle. Co2 patronen puttes ind i magasinet med spidsen først.  Plastik proppen skrues på igen og strammes til. En 12 grams 200 patron koster 10-12 kroner og rækker til omkring 200 skud. Magasinet er nemt at lade med BB kugler. Aftrækket på pistolen føles lidt stramt. Co2 trykket gør at pistolen giver et lille knald når den affyres, hvilket er med til at give en sjov og realistisk oplevelse når man skyder med pistolen.

 

Perfomance test:

Cybergun har opgivet pistolens udgangs hastighed til 100 m/s. Pistolen er mærket med Max 1 Joule. Vi tester udgangs hastigheden med 0.20, 0.25 og 0.30 grams kvalitets kugler og en chronograf.

Udgangs hastighed med 0.20 gram kugler:   99.2 m/s –   322 fps –   0.98 Joule

Udgangs hastighed med 0.25 gram kugler:   97.9 m/s –   318 fps –   1.17Joule

Udgangs hastighed med .030 gram kugler:   95.5 m/s –   311 fps –    1.12Joule

Den testede pistol ligger altså meget tæt på de specifikationer som Cybergun har opgivet.

 

Præcisions test:

Vi tester pistolens præcision ved 5 meter på skydebane med 10 skud. Der er brugt 0.30 grams kugler til testen. Testen forgår ved at pistolen støttes på et underlag, så præcisionen er stadig lidt afhængig af hånden og øjet på den som skyder, så præcisions testen skal ikke tages for bogstaveligt. Vi arbejder på at få lavet en fast test anordning hvor pistolerne kan være fuldstændig fastmonteres til kommende tests, hvilket vil give et mere nøjagtigt test resultat. Som det kan ses på skiven er pistolen uhyre præcis og de få skud der ligger uden for midten skyldes lidt rysten på hånden. så Cyberguns BAX system ser altå ud til at fungere glimrende.

 

Plusser:

Meget realistisk udseende

Høj kvalitet til prisen

Præcis

Høj udgangs hastighed

Minusser:

Magasin kapacitet er kun 15 skud

Konklusion:

En rigtig lækker Co2 softgun pistol ,  her får man virkeligt meget pistol for pengene og jeg er fristet til at give pistolen 100%, men der skal også være lidt spillerum på skalaen til nye tests. Derfor giver jeg den en samlet score på 95 % og kårer den som et rigtig godt køb.

Pistolen er venligst udlånt af  www.e-tech.dk

 

Disclaimer:

Vores tests bør ikke anvendes som købsguider, da vi ikke kan tage ansvar for evt. misforståelser eller fejl i testen. Vi henviser derfor  læserne til at  indhente yderlige information, samt læse andre reviews inden en købsbeslutning. Softguntest.dk tager intet ansvar for fejlkøb eller lignende pga. af vores tests. Softgun våben er omfattet af våbenloven og må kun købes og anvendes af personer over 18 år.