Produktet:

Den første gas softgun pistol som vi tester er en STI LAWMAN Dual Tone semi automatisk model fra producenten ActionSportGames. Pistolen er en af de billigste gas modeller på markedet.

Softgun pistolen er en kopi af den populære M1911 serie pistoler som produceres af det Amerikanske firma, STI International inc.

ActionSportGames A/S

Emballage:

Pistolen leveres i pæn blå/sort emballage med de originale STI logoer, hvilket er lidt usædvanligt for ASG som plejer at levere alle deres gasvåben i grå æsker.

STI LAWMAN GAS

Pakkens indhold:

Pakken indeholder en ASG STI LAWMAN Dual Tone gas softgun pistol, 1 stk 10 skuds magasin, en lille flaske silicone olie,  en lille pose med 100stk  0.20 grams kugler og en Engelsk brugs vejledning som også indeholder 3 sider med skydeskiver.

Første håndsindtryk:

Pistolen har en rimelig god vægt og ligger godt i hånden. Pistolen er lavet af plastik, bortset fra inderløb, aftrækker, hane og sikringsknap som i chrome metal. Finishen er ok, men det er rimelig tydligt at pistolen er lavet af plastik når man ser den tæt på. Pistolen virker solid og har de originale STI logoer på siderne. På siden af pistolen kan man også se at softgun pistolen er produceret i Taiwan.

Tekniske data:

Længde: 205 mm

Længde på løb: 135 mm

Vægt: 480 gram

Udgangshastighed: 78 m/s – 250 fps – 0,6 Joule

Magasin kapacitet: 10 skud

Hopup type: Fixed

Materiale: Plast(ABS)

Anbefalet kuglevægt: 0.20 gram

Producent: ActionSportGames A/S

Udsalgspris: 235,- kr inkl. moms

Pistolen fåes også i en helt sort model.

Pistolen i brug:

Pistolen påfyldes gas fra en gasflaske ved ventilen i bunden. Gas beholderen er en del af pistolen og sidder ikke i magasinet som på mange andre gas softgun pistoler. Pistolen kan indeholde gas til omkring 50-70 skud. Magasinet er en tynd stang type som bare skal trækkes ud, der er ikke nogen udløser knap. Magasinet er nemt at lade og indeholder 10 skud. På grund af den simple magasin type kan man købe ekstra magasiner til denne softgun pistol for omkring 60,- kr. Pistolen har en metal sikringsknap på venstre side. Pistolen giver et rimeligt godt “knald” når den affyres.

Perfomance test:

ASG har opgivet pistolens udgangs hastighed til 78 m/s. Pistolen er mærket med Max 1 Joule. Vi tester udgangs hastigheden med 0.20 og 0.25 grams kvalitets kugler og vores nye Madbull chronograf.

Udgangs hastighed med 0.20 gram kugler:   73.3 m/s –   240,4 fps –   0.57 Joule

Udgangs hastighed med 0.25 gram kugler:   72,9 m/s –   239,1 fps –   0,65 Joule

Den testede pistol ligger altså lidt under de specifikationer som ASG har opgivet, men stadig en ganske udmærket udgangshastighed på en pistol i denne prisklasse.

Præcisions test:

Vi tester pistolens præcision ved 5 meter på skydebane med 10 skud. Der er brugt 0.20 grams kugler til testen. Testen forgår ved at pistolen støttes på et underlag, så præcisionen er stadig lidt afhængig af hånden og øjet på den som skyder, så præcisions testen skal ikke tages for bogstaveligt. Vi arbejder på at få lavet en fast test anordning hvor pistolerne kan være fuldstændig fastmonteres til kommende tests, hvilket vil give et mere nøjagtigt test resultat. Som det kan ses på skiven er pistolen rimelig præcis og nem at skyde med.

Plusser:

Billig pris

Billige magasiner

God udgangs hastighed

Simpel og holdbar design

Minusser:

Plastik look

Kugler kan “Jamme” hvis ikke pistolen smøres med lidt silikone olie jævnligt.

Konklusion:

Hvis du gerne vil afprøve leg med gasdrevne softguns, så er denne pistol absolut et godt køb ikke mindst på grund af den meget lave pris og gode ydelse. Pistolen koster ikke mere end en manuel fjeder drevet softgun pistol i samme kvalitet og vi giver derfor pistolen en score på 85 %.

Pistolen er venligst udlånt af  www.e-tech.dk 

 

Disclaimer:

Vores tests bør ikke anvendes som købsguider, da vi ikke kan tage ansvar for evt. misforståelser eller fejl i testen. Vi henviser derfor  læserne til at  indhente yderlige information, samt læse andre reviews inden en købsbeslutning. Softguntest.dk tager intet ansvar for fejlkøb eller lignende pga. af vores tests. Softgun våben er omfattet af våbenloven og må kun købes og anvendes af personer over 18 år.