Produktet:

Vi ligger ud med at teste en M92 Dual Tone Heavy Weight softgun pistol fra producenten ActionSportGames.

Softgun pistolen er en kopi af den berømte Beretta 92 pistol som produceres i Italien.

ActionSportGames A/S

 

Emballage:

Pistolen leveres i en solid og flot blå indpakning som er kendetegnet for alle fjeder drevne softguns fra ASG.

ASG M92 DT HW

 

Pakkens indhold:

Pakken indeholder en M92 Dual Tone Heavy Weight softgun pistol, et 25 skuds magasin, en lille pose med ca 100 gule 0.12 grams BB6 kugler og en Engelsk brugs vejledning.

 

Første håndsindtryk:

Pistolen føles meget tung og ser realitisk ud ved første øjekast. Ved nærmere eftersyn kan man dog godt se at materialet er plastik. Knapper, aftrækker og løb er dog lavet af metal. Der er indlagt metal vægte i magasin og skæfte for give den realistiske vægt som en rigtig pistol har. På den ene side er pistolen mærket med “Made in Taiwan”. I Taiwan produceres en stor del af de bedre softgun våben. Pistolen virker stabil og solid og ligger godt i hånden. Størrelsen på pistolen er 1:1, altså samme størrelse som en rigtig pistol.

 

Tekniske data:

Længde: 217 mm

Længde på løb: 90 mm

Vægt: 600 gram

Udgangshastighed: 49 m/s – 161 fps

Magasin kapacitet: 25 skud

Hopup type: Fixed

Materiale: Plastik (Dog er løb, knapper og aftrækker lavet af metal)

Anbefalet kuglevægt: 0.12 – 0.20 gram

Producent: ActionSportGames A/S

Udsalgspris: 189,- kr inkl. moms

Pistolen fåes også i en helt sort model.

 

Pistolen i brug:

Magasinet udløses nemt på udløser knappen på skæftet. Påfyldning af kugler foregår også meget nemt uden speedloader. Faktisk en del nemmere end på mange andre softgun pistoler i samme prisklasse, hvor man godt kan stå og fumle for at få kuglerne ind i magasin hullet. På denne pistol foregår det nemt og uden problemer.

Ved ladegreb føles fjederen rimelig hård. Aftrækket kommer først når aftrækkeren trykkes helt i bund. Når magasinet er tomt bliver slæden tilbage som på en rigtig pistol og slæden udløses ved at trykke ned på knappen på siden af pistolen. Der er også en sikrings knap på siden af pistolen. Pistolen virker solid og uden slør nogen steder.

 

Performance test:

ASG har angivet pistolens udgangs hastighed til 49 m/s – 161 fps. Pistolen er mærket med Max 0.5 Joule. Vi tester udgangs hastigheden med 0.12, 0.20 og 0.25 grams kvalitets kugler og en cronograf.

Udgangs hastighed med 0.12 gram kugler: 85,55 m/s – 282 fps – 0.73 Joule

Udgangs hastighed med 0.20 gram kugler: 56,10 m/s – 183 fps – 0.31 Joule

Udgangs hastighed med .025 gram kugler: 51,53 m/s – 167 fps – 0.32 Joule

Den testede pistol ligger altså lidt over de specifikationer som ASG har opgivet.

 

Præcisions test:

Vi tester pistolens præcision ved 5 meter på skydebane med 10 skud. Der er anvendt 0.20 grams kugler til testen. Testen er foretaget med frihånds skydning, så præcisionen er meget afhængig af hånden og øjet på den som skyder, så præcisions testen skal ikke tages for bogstaveligt. Vi arbejder på at få lavet en fast test anordning hvor pistolerne kan være fuldstændig fastmonteres til kommende tests, hvilket vil give et mere nøjagtigt test resultat. Dog vil jeg bemærke at hakket i det bagerste sigte er lidt for bredt i forhold til det forreste sigtekorn. Dette kan give en dårligere præcision.

 

Plusser:

Pris

Vægt

Kvaliteten

Magasin som er nemt at lade

Minusser:

Bagerste sigte er for bredt i sigte hakket

Lavet af plastik

Hopup er fast og kan ikke justeres

Konklusion:

Alt i alt en solid og fornuftig softgun pistol til prisen. Kvalitet, vægt og finish er god og hvis du kan lide Beretta modeller er denne pistol et godt køb. Vi giver den en samlet score på 80 %.

Pistolen er venligst udlånt af  www.e-tech.dk

 

Disclaimer:

Vores tests bør ikke anvendes som købsguider, da vi ikke kan tage ansvar for evt. misforståelser eller fejl i testen. Vi henviser derfor  læserne til at  indhente yderlige information, samt læse andre reviews inden en købsbeslutning. Softguntest.dk tager intet ansvar for fejlkøb eller lignende pga. af vores tests. Softgun våben er omfattet af våbenloven og må kun købes og anvendes af personer over 18 år.